Un rege pe nume Ciarls

Ionuț Brad

Bă, mi-a plesnit coccisu` când am auzit că amenzile din starea de urgență nu sunt constituționale. Adică ce pasiunea mea vor ăștia să zică? Că mi-am făcut declarație ca prostu` să caut hârtie, apoi am declarat zilnic: pentru câine, pentru ouă, pentru semnițe, nu ieșea nimeni din casă fără hârtie semnată și acum totul e vrăjeală?

Bă, io nu mai pot. Am mai auzit-o și p`aia cu Kovesi și p`ailaltă cu autonomuia în mijlocul țării și mai aud crăcăneli d`ăstea care nu sunt nici șpagat, nici sfoară.

Dacă nimeni nu este în stare să fie cioban la turma de mioare, să aducem cioban străin, cum am mai făcut în istorie.

Regele Ciarls

Zic să-l aducem pe Ciarls, cum se aude, nu pe Charles, prinț de Wales de când s-a născut. Ciarls oricum nu are viitor în Regat, că e mai bătrân ca mă-sa. Și, oricum, rege o să fie unul dintre băieții lui, măcar cel mic să-i supraviețuiască actualei regine, că a prins măria sa toate evenimentele istorice importante, unii zic că a fost de față când Shakespeare a murit. În England prea sunt lucrurile complicate, conspirații, morți, uneltiri, iubiri imposibile, te ia capu`.

Aci, la noi, dac`ar veni rege, ar fi boier. Palat, masă, plimbări, declarații roșu la față, vacanțe la munte, concedii la mare, nici mă-sa n-a avut așa. Plus că dacă dă mai mult din fălcuțe pă la presa aservită din Commonwealth și din West poate să pună piciorul și în județul Cadrilater, pe la căsuța de vacanță a reginei Maria, care nu e apreciată la adevărata ei valoare. Românii se duc la Balcic și se minunează, am fost și eu și m-am minunat, am zis bravo bă, bulgarilor, că aveți grijă de domeniul reginei, că ai noștri conducători nici pământul de sub picioare nu știu să și-l apere. Dacă era la noi, domeniul Reginei era acum o cârciumă cu sea food, unde toți copiii cu brățară D&G și ghiul Versace se puteau da într-o tiroliană de argint brevetată de magnificul Armani. Emporio Armani. Hai să nu mai vorbim așa elevat, că ne pute gura.

, SPITALUL DE CUVINTE
Sursa foto: wikipedia

Da, zisăi, să vină Ciarls la putere. Vă imaginați ce-ar fi România? Relații, bani, contracte, străzi, autostrăzi, megastrăzi, străzi intergalactice. Ar fi și el rege, că și-a dorit toată viața, dar nu o să mai apuce la el acolo, dar la noi și-ar da interesul să facă ceva, cât o să mai poată. Măcar să-i scoată p`ăștia de la putere și să aducă un australian care să reglementeze legislația animalelor, că ăia știu, nene, să facă treabă, numai asta fac, un canadian să ne pună la punct cu iarna, să nu ne mai ia prin surprindere și, în plus, să mai trimită un român în spațiu, că Dumitru Prunariu s-a săturat de singurătate, doi africani să ne învețe să nu ne mai vindem pământul și nu mai zic nimic de restul din Commonwealth că aș face o teză de doctorat la Universitatea din Caracal.

Ai tot ce vrei

Hai, bă, Ciarls, vino măcar un an. Tu crezi că nici n-ai apuca să te instalezi și ți-ar fura cineva portofelu`? Crezi că o să iei amendă pe troleu? Zici că faci intoxicație de la brânza pe care o vând țăranii pe bordură? Bă, prințule veșnic, crezi că o să plătești taxe mari la stat? Ciarls, lasă arhimandritului toată grija schitului, ce, nu știi vorba asta? E, o s-o prinzi din zbor.

Măi, Ciarls, mă, băiatule în vârstă, ascultă acilea. Păduri virgine, munți maiestuoși, ape învolburate, tineri cornuți, femei inteligente, să nu mai zic de frumusețea lor, asta o știi, că d`aia te-ai plimbat p`aci, pișicherule, cultură mișto, tradiție veselă, ploaie de vară, toamnă de vis, primăvară de poveste, flori, fructe, iubire, Dumnezeu. Ai tot ce vrei, veșnicule prinț. Doar vino.

Mai bine rege unde este nevoie, decât prinț unde nu este voie.

Acu` pă bune, am făcut referendum cu nevastă-mea și a ieșit DA și tu tot mai stai pe gânduri?

Ciarls, dragule, al n-șpelea la tron, te șterg din istoria mea proprie și personală dacă nu vii acilea rege.

Știi vorba aia: Dumnezeu și dreptul meu. Eu zic: Ciarls și dreptul meu.

Zău de n-o fi așa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.