Un mesaj special de la Dalai Lama

Scriu aceste cuvinte ca răspuns la cererile repetate ale multor persoane din întreaga lume. Astăzi, trecem printr-o perioadă excepțional de dificilă din cauza pandemiei coronavirusului.

În afară de aceasta, umanitatea se confruntă și cu alte probleme, cum ar fi schimbările climatice extreme. Aș dori să profit de această ocazie pentru a-mi exprima admirația și recunoștința față de guvernele din întreaga lume, inclusiv față de Guvernul Indiei, pentru pașii pe care îi fac pentru a face față acestor provocări.

Tradiția indiană antică descrie crearea, respectarea și distrugerea lumilor în timp. Printre cauzele unei astfel de distrugeri se numără conflictul armat și boala, care pare să fie în acord cu ceea ce trăim astăzi. Cu toate acestea, în ciuda provocărilor enorme cu care ne confruntăm, ființele vii, inclusiv oamenii, au arătat o capacitate remarcabilă de a supraviețui.

Oricât de dificilă ar fi situația, ar trebui să folosim știința și ingeniozitatea umană cu determinare și curaj pentru a depăși problemele cu care ne confruntăm. Față de amenințări la adresa sănătății și bunăstării noastre, este firesc să simțim anxietate și teamă. Dacă trebuie să faceți ceva – faceți-o, fără să vă faceți griji; dacă nu este nimic de făcut, să vă îngrijorați în continuare nu vă va ajuta.

Toți în prezent fac tot posibilul pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Aplaud eforturile concertate ale națiunilor de a limita amenințarea. În special, apreciez inițiativa pe care India a luat-o cu alte țări SAARC pentru a înființa un fond de urgență și o platformă electronică de schimb de informații, cunoștințe și expertiză pentru a face față răspândirii Covid-19. Acest lucru va servi drept model pentru abordarea unor astfel de crize și în viitor.

Am înțeles că, ca urmare a blocajelor necesare în întreaga lume, multe persoane se confruntă cu greutăți imense din cauza pierderii mijloacelor de trai. Pentru cei fără venituri stabile viața este o luptă zilnică pentru supraviețuire. Fac apel cu sinceritate la toți cei implicați să facă tot posibilul pentru îngrijirea membrilor vulnerabili ai comunităților noastre.

Ofer recunoștință specială personalului medical – medicilor, asistenților medicali și a altor personal de asistență – care lucrează în prima linie pentru a salva vieți, chiar cu riscul de îmbolnăvire. Slujirea lor este într-adevăr compasiune în acțiune.

Cu sentimente sincere de îngrijorare pentru frații și surorile mele din întreaga lume care trec prin aceste momente dificile, mă rog pentru un sfârșit timpuriu al acestei pandemii, pentru ca liniștea și fericirea voastră să fie restaurată în curând.

Cu rugăciunile mele,

Dalai Lama

, SPITALUL DE CUVINTE, SPITALUL DE CUVINTE

Sursa: http://www.dalailama.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.